Juryn håller på att tillsättas och består av partners och expertis kopplat till Sweden Robot Hack.

Fredrik Löfgren

Foto: Adam Rindeskär

Fredrik Löfgren, robotexpert

Fredrik Löfgren har deltagit i och vunnit flera robottävlingar. Han har sysslat med robotbygge sedan barnsben och brinner för att sprida kunskap om robotar. På meritlistan har Fredrik även en vinst i SVT:s Genikampen. Fredrik är också med och arrangerar världens största robotevent, RoboCup.

anna_henningsson_arets_it-tjejAnna Henningsson, Årets IT-tjej

Anna Henningsson är 27-åringen som inte hade en aning om sin fallenhet för matematik och matematik förrän hon läste ett basår för att bli fysioterapeut. Det ledde henne till Umeå och ett civilingenjörsprogram inom teknisk datavetenskap – och utmärkelsen som Årets IT-tjej som delas ut av Microsoft varje år.

.Oskar_Bruce_juryOskar Bruce, Site and Factory Manager Alfa Laval Eskilstuna

Oskar har under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat med produktion, både i olika linjebefattningar och befattningar kopplat till produktionsutveckling.

 Eddie_eriksson_juryEddie Eriksson, vice VD Robot System Products AB

Eddie är medgrundare och vice VD på Robot System Products AB som utvecklar, tillverkar och marknadsför kringutrustning till industrirobotar. Eddie började programmera robotar redan i början på 1990-talet och har sedan dess jobbat med allt från externa axlar till visionsystem.

Johan_Frisk_OpiFlexJohan Frisk, VD Opiflex

Johan Frisk är grundare av OpiFlex Automation AB som utvecklar en världsunik mobil robotplattform. En vanlig standard robot med all kringutrustning kan enkelt flyttas och delas mellan flera maskiner. Lösningen ökar produktivitet och lönsamhet kraftigt även vid småserietillverkning. Johan ligger bakom flera innovativa robotlösningar. Han brinner för flexibla och enkla lösningar.

Margareta Groth, VINNOVA

Beskrivning av Margareta kommer inom kort.